2012. május 1.

Gyors halas tészta tortázós napokra

Akár új játékot is hirdethetnék ezzel a címmel:

Mit eszik a család, ha tortát készítetek?


Ugyanis nálam ez nagy gond, mert azon kívül, hogy időm sincs rá, még a tűzhelyet sem szívesen melegítem órákon át, mivel azt is munkaasztalként használom. Jó rápakolni (kerámialapos) ezt-azt egyéb hely hiányában, csak figyelni kell, nehogy bekapcsolódjon véletlenül.


Naná, hogy egy tortázósnál, Krickynél ettem először ilyesmit, Ő pedig nem tudom kitől szerezte a receptet, de nagy ötlet, az biztos. Úgy rászoktam, hogy már "nemtortázós" napokon is szívesen elkészítem.

1 (igény szerint több) olajos tonhal konzervet (ez épp paradicsomos tonhalból van) a saját olaján megpirítunk, belenyomunk fokhagymát, 1 kis paradicsompürét, pici sót, borsot, oregánót, bazsalikomot, kakukkfüvet, összerottyantjuk, majd a kifőzött tésztán történő tálalásakor olívabogyót karikázunk rá, és megszórjuk reszelt sajttal.

F I N O M ! ! !





2 megjegyzés:

  1. akár én is írtam volna. nekünk gáztűzhely van, és annak az üveg teteje lecsukva, azon a torta, ott pakolom rá az alkatrészeket.
    de a konyha összes létező szabad négyzetcentijét elfoglalom olyankor :-)
    álmaim netovábbja egy olyan helyiség, amiben van egy legalább 6-8 nm-es rozsdamentes pult ;-)

    VálaszTörlés
  2. . . . vagy egy olyan helyiség, ahol csak a torták készülnek! :-)
    Elég veszélyes egyébként, mert volt, hogy elfelejtettem, hogy meleg, és rápakoltam a már elkészült tortát.

    VálaszTörlés

published Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...