2012. május 14.

Menyasszonyi torta III.

Ez a menyasszonyi torta eredetileg ötemeletesre készült volna, de közös megegyezéssel arra jutottunk, hogy két szint külön lesz a torta mellett. Nem mertem volna megoldani tortaállvány nélkül, és szerintem ez volt a legjobb és legbiztonságosabb megoldás.

A meghívó színárnyalata és mintája adta az ötletet ahhoz, hogy a tortát is hasonlóra készítsem. Szeretem, ha a sok apró részletben valami közös is található - bár nem tudom, hogy a vendégseregből ez az egyezőség kinek tűnt fel :-)


A hófehér tortára aranylüszter festéket fújtam airbrush pisztoly segítségével (soha többé tortára úgy, hogy utána még hozzá kell nyúlni díszítés céljából!). Nagyon kényes dolog, mert iszonyatosan sérülékeny. 

Ráadásul kánikula volt, amit ugye nem kell Kedves Tortázós Sorstársaimnak ecsetelni, hogy mivel is jár...... Épp ezért még jó fotókat sem tudtam készíteni, mert nem akartam, hogy szállítás előtt sokat legyenek hűtés nélkül, ráadásul a régi fényképezőm is tönkrement - mi más, mint kristálycukor szorult a mozgó objektív részébe, amikor a táskámba(!) tettem - ezzel meg nem lehet túl jó minőségű képeket csinálni.

A torta felső szintjére és a két különálló torta tetejére a meghívóhoz hasonló nyomott minta került, ami pár arany és fehér gyöngyöt kívánt csak meg.





A porcelán menyasszonyi párt a tetejére utólag kaptam meg, és árnyalatait tekintve nagyon nem is illik a tortához, de a vőlegény (! - ezt a bizalmat a menyasszonytól!) vette meg úgy, hogy nem tudta, hogy milyen lesz a torta!



Menyasszonyi torta III.

Első menyasszonyi tortámat ITT nézheted meg.
A másodikat pedig IDE kattintva éred el.



17 megjegyzés:

  1. Fúúú de nagyon széép lett!!! Gartulálok:):)

    VálaszTörlés
  2. tetszenek ezek a visszafogottan elegáns torták. és természetesen gyönyörűek, mint mindig.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép...az egyszerű torták a leg elegánsabbak:)Nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon elegáns lett. Szerintem kifejezetten jól néz ki, hogy több torta van egymás mellett és az árnyalatokat is megvariáltad.

    VálaszTörlés
  5. M@rti, ez nagyon szép, és hidd el nekem, hogy a pár nélkül még szebb is :)) Nálunk is a vőlegény ragaszkodik a nászpárhoz, legyen meg az akarata, bár megpróbálom anélkül is lefotózni. Megkérdezhetem, hogy milyen merevítést használtál a tortába (én wilton pálcikákat fogok, csak gondoltam körbekérdezek előtte:)? Köszi :)

    VálaszTörlés
  6. Annyira finoman elegáns, semmi giccs, semmi túlcsicsa, gyönyörű! A nászpár is jó, a pasztell színeivel nem üt el, az lett volna furi, ha valami harsány színekkel bíró, humorherold figurát vett volna a vőlegény. :)) Az oldalszegélyt hogyan készítetted? tök szupi! :)

    VálaszTörlés
  7. Köszi Lányok, 7-ből 5-en azt írtátok, hogy elegáns. Akkor így is van! :-)

    Szép ez a nászpár, nem ezzel van a gond, csak színeiben ütött el egy kissé, mivel szürkés volt. Még gondoltam is rá, hogy átfestem a ruhájukat, de az ételfesték nem marad volna meg rajtuk :-)

    Merevítés: mindössze pár szívószál tartotta(?), mivel nem volt itthon több, ami erős lett volna. Ez is csak a legalsó szintbe volt beleszúrva. A középső szinten lévő torta pedig méretre szabott papírtálcán volt. Felső szintnél nem használtam semmit.

    Oldalszegély: remélem nem leszek túl illúzió-romboló, de játékrészlegen vettem gyurmamintázó készletként a hullámos csíkozót. Már több tortámnál használtam, én szeretem. A minta pedig barkácsboltban vásárolt szilikonnyomda :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a lényeg, hogy kreatív vagy :) Az nem illúziórombolás ;) Köszi a választ!

      Törlés
  8. Csodálatosra sikerültek a tortáid, mint mindig. Olyan jó, mert mindig tanulok valamit Tőled, bár még fondánttal nem dolgoztam, de sosem lehet tudni.
    Az első emeletes tortámat a lányom 1o éves szülinapjára készítettem és nagyon megjártam mert a felső tortácska le akart csúszni és hirtelenjében egy fa kötőtűvel állítottam meg...Nagyon bepánikoltam, június volt meleg volt és ha jól emlékszem a torta csokis volt, csokiglazúrral.Ajajj! Régi szép idők!!

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm szépen! Még nem késő elkezdeni a fondantbevonatos tortákat!!! Aki ennyi sokféle finomságot készít mint Te, annak menni fog! :-)

    A meleg nem kedvez semmiféle-fajta tortának, ezeknek a bevonatos tortáknak a belseje olvad meg, és rogy meg egy kicsit, bár biztosan nem annyira, mint a csokiglazúros! Tehát: könnyebb megcsinálni! ;-)

    ...és látom, kreatív is vagy; jó ötlet a kötőtű! :-)

    VálaszTörlés
  10. Rendkívül elegáns torta !!! Nagyon tetszik.A kreativitásod nem ismer határokat fantasztikus,hogy csak nyitott szemmel kell járni és szinte bármit lehet használni tortadíszítő kellékként.Remek ötletet kaptam ezúttal is .Köszönöm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Lizi, de nem hiszem, hogy Neked kellenek ötletek másoktól, biztosan megoldod egyedül is egyedien - ahogy szoktad. :-)

      Törlés
  11. Annyira szép, és olyan szépen, egyenletesen dolgozol! Ügyi vagy nagyon, csodaszép a torta!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Zsuzsi, öröm hallani Tőled (is) ilyeneket! :-)

      Törlés
  12. Márti!
    Nagyon szép a torta:)
    Én is csinálok a jövő héten egy 3 emeletes menyasszonytortát.Azon gondolkoztam hogy mivel rögzítsem.De mint mindig ebben is segítettél.Köszönöm.A szívőószál jó ötlet.
    Azt szeretném megkérdezni még:A magyar népmesék mintáját kell körbe rajzolnom.Hogy oldjam meg?Mert sajnos nem vagyok egy jó rajzoló:(
    Válaszod előre is köszönöm.
    Zsuzsa

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Többféle módszer is létezik a rajzok másolására.
      1. Kinyomtatod, és átlátszó (sütő-)papírra átmásolod, majd a tortára helyezve hegyesebb tárggyal (marcipánformázó) átkarcolod a burkolt tortára.
      2. Nekem most rossz a nyomtatóm, így a monitorra teszem az átlátszó papírt :-)
      3. A már papírra átmásolt mintának a hátuljára ételfestékkel átrajzolod (hogy a negatívját kapjad - ez pl. írások esetén fontos) a motívumot, és rányomod a még friss festéket a tortára. Ezután már csak át kell rajzolni, és ki kell festeni.

      Számolj be majd légyszi, kíváncsi vagyok hogy sikerült!

      Törlés

published Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...