2012. július 12.

Fetás-olívás muffinok




Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 120 g fekete és zöld, mag nélküli olívabogyó vegyesen, felkarikázva
  • 200 g felkockázott fetasajt
valamint
  • 750 g liszt
  • 1 cs. szárított élesztő
  • 2 teáskanál só
  • 250 ml tej
  • 150 ml étolaj
  • 200 g tejföl 
  • 2 tojás
  • 2 teáskanál szárított oregano, kakukkfű, bazsalikom (olasz)

A fentieket a robotgép spirál-dagasztókarjával összedolgozom, a végén fakanállal keverem bele az olívát és a sajtot. Formákba kanalazom (ez  nekem a 12-es muffinsütőbe ÉS a 6-os kuglófformába fért bele - így egyszerre tudtam sütni!)

Fontos: ne tegyük papírkapszliba, mert így jobban meg tud sülni kívülről is. (A sütőformát vajaztam-liszteztem előtte)

Finom reggeli és/vagy uzsonnaétel!


2 megjegyzés:

  1. Nagyon különleges íze lehet, a férjem imádná, ez az ő ízvilága. Mentettem is a receptet! :)

    VálaszTörlés
  2. A "nemédesszájúaknak" nagyon ízlett! Majd számolj be, ha elkészítetted, kíváncsi vagyok... :-)

    VálaszTörlés

published Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...