Hozzávalók 2 adaghoz:
- 120 g fekete és zöld, mag nélküli olívabogyó vegyesen, felkarikázva
- 200 g felkockázott fetasajt
- 750 g liszt
- 1 cs. szárított élesztő
- 2 teáskanál só
- 250 ml tej
- 150 ml étolaj
- 200 g tejföl
- 2 tojás
- 2 teáskanál szárított oregano, kakukkfű, bazsalikom (olasz)
A fentieket a robotgép spirál-dagasztókarjával összedolgozom, a végén fakanállal keverem bele az olívát és a sajtot. Formákba kanalazom (ez nekem a 12-es muffinsütőbe ÉS a 6-os kuglófformába fért bele - így egyszerre tudtam sütni!)
Fontos: ne tegyük papírkapszliba, mert így jobban meg tud sülni kívülről is. (A sütőformát vajaztam-liszteztem előtte)
Finom reggeli és/vagy uzsonnaétel!
Nagyon különleges íze lehet, a férjem imádná, ez az ő ízvilága. Mentettem is a receptet! :)
VálaszTörlésA "nemédesszájúaknak" nagyon ízlett! Majd számolj be, ha elkészítetted, kíváncsi vagyok... :-)
VálaszTörlés