Almás muffin |
Már egy ideje aszalódott 2 alma a szekrényen, megenni senki nem akarta, de kidobni luxus, így felhasználtam a következőképpen:
Almás muffin készítése képekben |
Közepüket kiszúrtam, 12 karikára vágtam, a leeső darabkákat apróra metéltem, hozzákevertem 1 marék durvára aprított diót, egy marék mazsolát, fahéjat, pici cukrot.
A muffin alapreceptemet használtam újra + egy kis fahéjat tettem még a liszthez (lehetett volna diót is, de azt a inkább a tetejére szántam).
Papírkapszlival bélelt muffinsütőbe elosztottam a tésztát, mindegyik tetejére ráhelyeztem 1-1 almakarikát, ráhalmoztam egy-egy kanál aprólékot, megszórtam porcukorral, 180 'C - 25 perc.
Kicsit karácsony-feelingje volt az almás-fahéjas illatok miatt, de nem zavart egyáltalán bennünket, és nem először megállapítottam magamban, hogy sokszor a maradékokból - előzetes előkészületek nélküli - összedobott dolgok lesznek a legfinomabbak.
Nagyon tetszik a blogod! Csak így tovább!
VálaszTörlésSzívből gratulálok!!!!
Nagyon szépen köszönöm! Igyekszem megfelelni.
VálaszTörlés