2011. április 4.

Almás muffin

Almás muffin

Már egy ideje aszalódott 2 alma a szekrényen, megenni senki nem akarta, de kidobni luxus, így felhasználtam a következőképpen:

Almás muffin készítése képekben

Közepüket kiszúrtam, 12 karikára vágtam, a leeső darabkákat apróra metéltem, hozzákevertem 1 marék durvára aprított diót, egy marék mazsolát, fahéjat, pici cukrot. 
A muffin alapreceptemet használtam újra + egy kis fahéjat tettem még a liszthez (lehetett volna diót is, de azt a inkább a tetejére szántam).
Papírkapszlival bélelt muffinsütőbe elosztottam a tésztát, mindegyik tetejére ráhelyeztem 1-1 almakarikát, ráhalmoztam egy-egy kanál aprólékot, megszórtam porcukorral, 180 'C - 25 perc.
Kicsit karácsony-feelingje volt az almás-fahéjas illatok miatt, de nem zavart egyáltalán bennünket, és nem először megállapítottam magamban, hogy sokszor a maradékokból - előzetes előkészületek nélküli - összedobott dolgok lesznek a legfinomabbak.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik a blogod! Csak így tovább!
    Szívből gratulálok!!!!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépen köszönöm! Igyekszem megfelelni.

    VálaszTörlés

published Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...