2011. április 20.

Csirkés-paradicsomos quiche

...vagy Húsvét utáni ajánlat, avagy a Húsvéti maradékok hasznosítása (még így Húsvét előtt)


Adott egy vasárnapi grillcsirke maradék mellehúsa, ami valahogy nem csúszott le már senkinek. Erről nem posztoltam, mivel nincs mit és a képek sem sikerültek (Nem mintha nem érne meg az összhatás ennyit, mert nagyon finom lett - olyan nagyüzemi (jó értelemben). 
(A grillnyársra (ami a villanysütőm tartozéka)  felszúrtam a csak sóval megszórt csirkét, és amikor már úgy láttam, hogy majdnem szétesik, gyorsan áttettem egy tálba, és pár percig még így is sütöttem ropogós-pirosra.)

 A quiche alaptésztája a szokásos, a rakomány pedig ebben az esetben kockára vágva/aprítva/karikázva a következő volt:
Grillcsirke mellhús, házi füstölt sonka, póréhagyma, újhagyma zöldjével együtt, paprika, paradicsom, reszelt sajt.
Amivel nyakon öntöttem: 1 dl tejszín, 2 dl tej, 3 egész tojás keveréke.


Ha ez a változat valakinek nem jönne be, ajánlom kipróbálásra a pórés-sajtos változatát.

3 megjegyzés:

  1. Csodálatos, gondolom nagyon finom is!
    Kedves M@rti!
    KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KIVÁNOK SOK SZERETETTEL!!!

    VálaszTörlés
  2. A quiche mindig jól ötlet nálunk is gyors kajára. nemrég viszont azt tanultam, hogy ha elő sütjük a tésztát egy kis súly alatt, akkor még finomabb lesz, mert a töltelék nem áztatja el. Ez a recept pedig nagyon jól néz ki

    VálaszTörlés
  3. Igen, ezt épp elősütöttem, csak felpúposodott. (Babom-borsóm meg nem volt itthon.) Talán meg kellett volna böködni egy kicsit, de attól tartottam, hogy kifolyik a lé, és leragad. Nem láttam nagy különbséget az elősütött/nem sütött között ízre, de feltételezem, hogy ha még tovább sütöm elő (szinte készre) finomabb lesz a tészta. Majd legközelebb!

    VálaszTörlés

published Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...