2011. május 24.

Epres-joghurtos torta

A nyári nagy melegben ez a kedvencek kedvence. Nagyon üdítő, kalóriát (zsírt) alig tartalmaz, és nem nehéz elkészíteni.
Epres-joghurtos torta

Alapként sütök egy piskótát, majd 1 nagy doboz natúr joghurtba keverek ízlés szerint (savanykás gyümölcsnél egy kicsivel több) porcukrot, reszelek bele citromhéjat, 1 vaníliás cukor v. vanília kivonat is mehet, majd fixálom 1/2 cs. zselatinnal, amit előtte micróban egy kicsit felmelegítettem. Ezt hőkiegyenlítéssel teszem; vagyis a zselatinba teszek egy kis joghurtos krémet, és ezt öntöm vissza az összes joghurtos részbe, hogy ne kapja össze a hideg krém a meleg zselatint.

Ha megszilárdult, rádobálom a gyümölcsöt, és leöntöm színben harmonizáló tortazselével. Itt halkan megjegyezném, hogy nekem az Alsa vált be nagyon, (bár pár évig nem volt kapható) a doktoros nem. 

Télen narancsból szoktam készíteni, ekkor tepsiben sütöm meg, vastagabbra vágom a narancskarikákat, és akkorára vágom a kockákat, hogy egy karika épp beleférjen. Nagyon finom azzal is, de a vegyes erdei gyümölcsös is szép lesz. (Ez most annyira nem lett az, mert nem bírtuk kivárni, hogy megdermedjen a zselatin, szinte kanállal estünk neki) Egyszerre megettük! Szinte személyenként készíthetnék belőle 1-1 tortát, annyira eteti magát :-)
(Bocsi a képekért, most arra nem tudtam koncentrálni kellően)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

published Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...