2011. május 25.

Kék-barna festett torta

Nagynéném, Katóka szülinapjára készítettem ezt a mini-tortát. Ő a kedvenc Rokonom! Kiskoromban is mindig Nála akartam lenni, Nála akartam nyaralni, és hozzá is akartam költözni. 
A torta olyan lett, mint egy bonbonos dobozka. Átmérője 15 cm. Egy tepsiben sütöttem  olajos piskótát, és kistányér segítségével 4 db körlapot vágtam ki belőle, csokiganache-krémmel megtöltöttem, a házikészítésű fondant-ot kékre színeztem, és barna ételfestékkel mintát festettem rá ecset segítségével.

Boldog születésnapot, Katóci!
Kék-barna festett torta

9 megjegyzés:

 1. Nagyon szép, kellemes színösszeállítású torta. külön tetszik a borítás oldalán a cakkos megoldás.

  VálaszTörlés
 2. Nagyon szép! Én úgy imádom az ilyen kicsit tortákat, főleg ha ennyire szépen díszítettek! Tényleg szuper a kék és barna párosítást is!

  VálaszTörlés
 3. Gyönyörű lett a torta!Boldog szülinapot a nagynéninek!

  VálaszTörlés
 4. Köszönöm Marisz, Gabi, Ditta! A barna-kék torta tetszett nekem is színösszeállításban, ezért lett ez kék-barna. Vonzanak a nem megszokott, vagy inkább "nem összeillő" színek kombinációi is, de inkább a sötétebbeket szeretem.
  Főleg öltözködésben kell ráerőltetnem magam, hogy ne szürke-barna-fekete legyek - na, de ez most a tortákról szól :-)

  VálaszTörlés
 5. Milyen jó lett! Nagyon tetszik ez a festés rajta! A kék-barna meg már a múltkor is nagyon tetszett, de ez még jobb! :-)

  VálaszTörlés
 6. Márti ez nagyon szép!!!!! Én elfogultan imádom a barokk girlandokat, nem tehetek róla:))))

  VálaszTörlés
 7. Köszönöm, Eszter (megkésve) és köszönöm, Moha (újonnan)! :-)

  VálaszTörlés
 8. Lehet csokoládéval is festeni rá mintát ?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mármint olvasztott csokival? Azt nem tudom. Itt még csak 1 hónapja tortáztam, és nem volt túl sok információm a dologról, azért csak ételfestékkel készült a minta.

   Most már azt gondolom, hogy bátrabban ki lehet próbálni bármit. Kakaóport akár, egy kis alkohollal hígítva, vagy pedig a már említett csokit zacskóba tenni, picit megolvasztani a micróban, levágni egy millimétert a sarkából, és azzal írókázni.

   Törlés

published Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...