2011. május 7.

Gépsonkás-baconos quiche

Gépsonkás-baconos quiche
Rendhagyó módon most szögletes hőálló üvegtálban készítettem el ezt az egyáltalán nem rendhagyó quiche-t. 

A tészta a szokásos quiche-alap, a rakománya pedig: gépsonka, bacon, paradicsom, póré, lilahagyma, sajt.
Ami összefogja: tejszín, tejföl, 3 tojás, só, bors keveréke.

Ami most más: a tésztát elősütöttem, és hogy ne púposodjon fel, a nyers - immáron a formába simított tésztára - tettem egy 26 cm-es tortaforma alját nehezékként. Épp belefért.
Köszi, Beastie! 
(Már gondoltam, hogy szárazbabbal lenyomatom őket, de soha nem volt itthon, ehhez a nehezék-témához meg kellett egy kis bíztatás) :-)

Még több quiche:




 Pórés-sajtos-szalonnás quiche



 Csirkés-paradicsomos quiche

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

published Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...