Csokikrémes csokis muffin |
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 25 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaópor (Holland)
- 70 g apró darabokra vágott fehér- és fekete csoki
- 2 1/2 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 tojás
- 13 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor (hmmm, a házi vaníliakivonat kimaradt - pedig van itthon még belőle)
- 0,8 dl olaj
- 2,5 dl tejföl (én most 1 db 175 g-os kefírt tettem bele + pici tejet)
- 0,75 dl erős kávé
A finomság a muffin-alaprecept alapján készült, testreszabott kiegészítésekkel. A darabokra vágott csoki egy kicsit kifolyt a muffinokból, és így finom ropogós karamell-szerűség lett belőle.
A tetejére a Bébitorta maradék csokikrémjét tettem egy kis tojáslikőrrel feldúsítva. Pici fehér cukorszívekkel díszítettem.
Belelapoztam a blogodba,gyönyörű munkáid vannak.Ügyes vagy.
VálaszTörlésÜdv. nálam.
Köszönöm, én is üdvözöllek nálam. Nem véletlenül olvaslak - ezentúl rendszeresen, mert nagyon szép, egyedi dolgokat művelsz, a fényképeid pedig még plusz hab a tortán!
VálaszTörlésSzépek a muffinjaid! Én még soha nem sütöttem, de megtettem az első lépést: vettem szilikon muffinsütő formákat.
VálaszTörlésMariszka! Egy egyszerű süti is jobban mutat, ha muffinsütőben sütöd meg. Így megspórolod a felvágást (cserébe pepecselhetsz a kanalazgatással) :-) Szilikon formám sajnos nincs; várom tapasztalataidat (képeidet, receptjeidet) ezzel kapcsolatban!
VálaszTörlés