2011. május 17.

Trüffelkrémes születésnapi torta

Barátnőm vitte ezt az express-tortát Tesója születésnapjára. Az ötlet hirtelen jött, a megvalósítás szintén. Nem volt időm megtervezni, átgondolni, ezért a legegyszerűbb piskótából készítettem, a legfinomabb krémmel, amit mostanában gyártottam, valamint a legspontánabb díszítéssel.

Trüffelkrém "sacc-ra": 2 dl tejszínből és 20 dkg jó minőségű (50% körüli) csokiból ganache-t készítettem, majd hűtés után dúsítottam 15 dkg körüli vajjal. Mivel csak felnőtteknek készült, ezért mehetett bele 1 dl körüli rum, és fűszernek egy kis kardamom. Mostanában nagyon bejön nekem ez az ízvilág, tettem több ételbe "találomra", és még mindegyik nagyon finom lett. Senki nem érezte benne külön ezt a fűszert, mégis adott egy extra löketet. Ezzel a krémmel töltöttem és vontam be a tortát. 

Tetejére házi készítésű fondant került, amit kakaóporral, valamint ételfestékkel színeztem.


Először a közepén csak a virágok voltak az egyszerűség elve alapján, de üresnek találtam, és mivel volt még 5 felesleges percem, gyorsan rádobtam a 60-ast, és pár "indát".
Sajnos az idő borús volt, ezért egyik kép sem sikerült igazán, az összes porcukorszem látszódik a képen. Szerencsére élőben nem volt ilyen feltűnő. Pár gyors katt, és mehetett útjára.

Boldog szülinapot, Zsuzska!


8 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszenek ezek a színek így együtt! Nem tűnik úgy, mintha tényleg nagyon "hirtelen" lett volna a megvalósítás.
    A fotókon meg tényleg minden hiba felnagyobbodik, de nyugi, csak a Te szemedben, mert ha nem írod, akkor nekem nem is tűnik fel! Szerintem nagyon szépséges és ilyen töltelékkel tutira nagyon finom is!

    VálaszTörlés
  2. Hű, ez nagyon szuper lett! Kinézetre is, meg ízre is nagyon csábító!

    VálaszTörlés
  3. Amilyen gyorsan készült, annál szebb lett. :)))

    VálaszTörlés
  4. Nekem is nagyon tetszik! Sokszor a kevesebb néha több.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon tetszik ez a tortád gratulálok hozzá! tökéletes a színösszeállítás, és a borítás is! A virágokat majd megmutatod, hogy csináltad, mert nagyon tetszenek! :)

    VálaszTörlés
  6. Köszi, Lányok mindenkinek köszönöm. A virágokat a kényszer szülte (néha ezek a megoldások a legjobbak), mert a kiszúrómat szerencsére kölcsönadtam Valakinek :-)))
    Apró köröket ragasztottam össze, és egy pálcika segítségével nyomtam bele a mintát. A közepe pedig egy apró golyó.

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szépen összeillenek a színek! Sokszor az express-kényszermegoldások a legjobbak :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! .... De rég is volt.... Első tortáim egyike :-D

      Törlés

published Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...