Csokoládés pöfeteg |
Régóta "várólistán" volt nálam ez a csokis pöfeteg. Az enyémek ugyan nem lettek túl pöfetegek; kissé ellapultak, de így is teljes lelkesedéssel ettük. Talán az lehetett a gond, hogy nem gömböcöknek hagytam, hanem egy kicsit meglapítottam Őket.
Még egy gondom lett a külcsínt illetően: nem lettek elég repedezettek-porcukrosak. Pedig jól belehempergettem, volt amit még külön meg is szórtam porcukorral, mégsem lettek szép fehérek.
Még egy gondom lett a külcsínt illetően: nem lettek elég repedezettek-porcukrosak. Pedig jól belehempergettem, volt amit még külön meg is szórtam porcukorral, mégsem lettek szép fehérek.
A receptet most épp Tücsökbogárnál találtam, de már nagyon sok helyen fel lehet fedezni. (Részlet: Tőle!)
"Hozzávalók:15 dkg étcsokoládé10 csepp narancsolaj (100%-os tisztaságú, de akár el is hagyható)12 dkg liszt3 dkg kakaó1 teáskanál sütőporcsipet só8 dkg vaj7,5 dkg barna cukor7,5 dkg cukor1 db tojás2 evőkanál tejA forgatáshoz:5dkg cukor5 dkg porcukor
A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd visszahűtjük. A lisztet, kakaót, sütőport és a csipet sót összekeverjük.A vajat a cukrokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk az egész tojást. Tovább keverjük, amikor egyenletessé válik a massza, akkor hozzákeverjük az olvasztott csokoládét. Beleforgatjuk a lisztes keveréket és a tejet. Simára keverjük. A tésztánk ekkor még nagyon lágy. Háztartási fóliába csomagoljuk és 2 órára (de még jobb, ha egy egész éjszakára hűtőbe tesszük).Biztosan sütök még máskor is!!!
Amikor kivesszük 24 részre osztjuk. Gömböket formálunk belőlük (ez a "piszkos munka" , de a gyerekek például nagyon élvezik). Először a kristálycukorban forgatjuk meg őket, majd jó alaposan a porcukorban.
A porcukorral ne spóroljunk :)! Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk , végül 175 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.
A sütés alatt ilyen szép kirepedezett pöfetegekké válnak. A sütés befejeztével, még egy ici-picit lágy a belseje, ahogy hűl szép lassan megszilárdul, de még akkor sem válik majd keménnyé. Jól záródó dobozban 1 hétig tárolható."
Csokoládés pöfeteg (egymásrapakolós-madzaggalösszekötős) :-) |
Szeretős, sokszorcsinálós! :) Az egymásrapakolós-szépszalaggalösszekötős képet zsigerből utálós! :D Nagyon fincsinek kinéző! :)
VálaszTörlésÉpp ezért fricskábólfeltevős!
TörlésSzépenmegköszönős! :-)
És mindezek mellett, milyenügyesenfényképezős:)))
VálaszTörlésM@rti, jól ráéreztél, hogy azért nem lettek eléggé gömböcök meg repedezettek, mert meglapogattad őket.
VálaszTörlésDe nagyon jó fotókat készítettél, és az a lényeg, hogy finomak voltak!
Valami mennyei! Nem beszélve arról ahogy "tálalod" szuper fotók :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen! Szerencsém volt, mert a jó fotóhoz kedvezőek voltak a fényviszonyok.
VálaszTörlésSzia! A pöffeteget én is már sokszor megcsináltam, teljesen gömbölyű labda formába tettem a sütőbe, mégis elterült, ahogy a tiéd. Viszont azért nem lesz a teteje annyira repedezett, mert nem elég meleg a sütőd. Próbáld erősebbre venni a sütődet és szép repedezett lesz a teteje.
VálaszTörlésKöszi a tippet! Már tervezem a citromos változatát is, de szerintem ez is fog még terítékre kerülni! :-)
Törlés