2011. június 10.

Happy-torta

Holnap barátainkhoz utazunk 2 napra, és ünneplünk. Hogy mit? Hát a születésnapokat, névnapokat, Karácsonyt, Húsvétot, Pünkösdöt, vagyis mindent, amit egész évben kihagytunk. 

Happy-torta
Régebben többször találkoztunk, de mivel mindegyikünknél az utóbbi pár évben (is) lett gyerek, leredukáltuk évi pár alkalomra. Lassan visszatérünk azért a régi rendhez, remélem, mert a lurkók öregszenek :-) . Ezt a tortát sem tudtam csak az egyik alkalomhoz kötni, így egy egységes, több ünnepre való tortát viszünk - stílusát és méretét tekintve is. 

Eredetileg Topsy turvy-nak, azaz "feje tetejére állított tortának" szántam, de rájöttem, hogy az pazarlás lenne, ha még az alját is lekarcsúsítanám, így maradt egy ferde tetejű torta.


Készítettem egy jó nagy adag olajos piskótát, egy 26 cm-es és egy 17 cm-es formában megsütöttem, lesaraboltam a tetejüket, a lesarabolt részt rátettem az torta ép felére - ezzel is megmagasítván - majd az alsó torta közepét vízszíntesre igazítottam. Megtöltöttem a három lapba vágott tésztát túrós krémmel, amit a túrós-barackos tortámnál is használtam, csak most a biztonság kedvéért kevertem bele 1 zselatin-fixet is, és most a barack helyett kandírozott gyümölcsöket tettem bele. Belső bevonatként növényi tejszínt használtam.


Beburkoltam Unidec-kel, amivel jobb volt dolgozni, mint a házi készítésű masszával, (naná, ezt már mások kikísérletezték helyettem, hogy tökéletes legyen az állaga) annak ellenére, hogy az ételfesték meglágyította.


Egymásra illesztettem a két tortát, és csodálkoztam sűrűn, hogy jééé, sikerült elsőre!

A díszítés nem igazán az én világom. Általában két színnél többet nem szeretek látni egy tortán (öltözködésben pláne nem), de most a gyerekeken volt a hangsúly, és  ők jobban díjazzák a csilli-villi mintakavalkádot, mint egy egyszerűen elegáns darabot. 
Ráadásul a már említett meglágyult masszával nem is lehetett szépen dolgozni, mert nyeklett-nyaklott minden kivágott részecske, ahogy hozzáértem.

Két állatkát (Szilvi barátnőmtől kaptam őket) tűztem a tetejére, hogy mindkét gyereknek jusson. Remélem nem lesz gond, hogy melyiket ki kapja.






7 megjegyzés:

  1. Hű, de ügyes vagy M@rti! Jó, hogy tettél fel fázisfotókat, ebből biztosan megállapítottam, hogy nekem ez macerás lenne. Kellemes hosszú hétvégét kívánok barátaitokkal együtt.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, Mariszka! Viszont kívánok Neked és Családodnak is kellemes ünnepeket!
    Tortára visszatérve: akkor lett volna igazi ez a forma, ha az alját is keskenyedőre faragom. Majd legközelebb.
    Szerintem nyugodtan nekiállhatsz; aki olyan ciciket tud plasztikázni, mint Te, nem akadály ez sem! :-)

    VálaszTörlés
  3. Egyszer volt egy próbálkozásom, egy topsy-turvy tortával. No, akkor megfogadtam, hogy egy ideig tutira nem szórakozom ezzel a formával! A faragással rendesen meggyűlt a bajom!
    A tiéd szuperül sikerült! A bolondos formához szerintem simán belefér a színkavalkád, meg a minta kavalkád is! Nekem nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép lett,ügyesen megoldottad!

    VálaszTörlés
  5. Amíg hiányoztam, addig csodálatos tortákat készítettél Marti! Gyönyörűek mind! Nagyon tetszenek!
    Köszönöm, hogy közben rám is gondoltál!
    És köszönöm a meghívást a játékra. Most potolni fogom a lemaradásaimat.
    KELLEMES PÜNKÖSDI ÜNNEPEKET KIVÁNOK!! PUSZI!

    VálaszTörlés
  6. Szia! Hát ez nagyon szép lett, úgy mint a többi tortád.
    Nézz be hozzám,vár rád egy meglepi.

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm szépen, nagyon kedvesek vagytok!

    Gabi! A Hello Kitty-s topsy-turvyd szuper lett, megnéztem! Nagyon formás alakja van :-) Az enyémről én is hiányoltam még egy emeletet.

    VálaszTörlés

published Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...