2011. szeptember 12.

Ekrü-fehér virágos minitorta

Ezt a minitortát Marikának készítettem (tőle származik a Képviselőfánk receptem is). Ő nagyon ügyes, profi tortákat készít Családja számára, de sajnos nem tervezi, hogy közzéteszi itt a róluk készült képeket. Viszont számára új ez a cukormasszás bevonattal készített tortázás, ezért vittem neki egy "bemutató-darabot", hogy közelebbről is meg tudja vizsgálni. Hát éppenséggel nem ezt a példányt kellett volna vinnem, mert a házi készítésű cukormassza nem lett az igazi.
 
A virágok AD cukormasszából készültek, mely receptet Lenkétől (receptek tortadíszítéshez, Alan Dunn házi virágmasszája címszó alatt megtaláljátok) kölcsönöztem. Nálam picit töredezik ez az anyag, de nem rossz vele dolgozni.
Eddig nem sok virágot gyártottam cukorból, AD-masszából meg semennyit; lehet, hogy szintén nem ezen a prototípuson kellett volna kezdenem!? :-)

Ami még szintén új volt számomra (puff neki, ennyi bakit elkövetni egyetlen tortán), az a lüszter kipróbálása. Egyáltalán nem tudom hogy kell használni, ezért egy kis alkoholba belemártottam az ecsetet, vettem fel a porból, és egyes részeket átkentem vele. Legközelebb a teljes virágot kenem át. Tehát a gyöngyház-csillogás ettől van egyes részeken.

 A mérete miatt lefényképeztem egy mokkáskanállal is.

Nem is én lennék, ha valami bakiféle-sztori nem tartozna hozzá:

Figyelmeztetés: a továbbiakban nem szerepel a torta készítésére vonatkozó leírás, hozzávalókat nem tartalmaz a "fűszeres" történet, ezért csak az olvassa tovább, aki megfelelően kipihent módon tölti ezen perceit.

1.) Mivel Marikának egyúttal névnapja is volt  - gondoltam, hogy vegyítem a kellemest a hasznossal - felhívtam merre jár, mert meglepetésnek szántam volna, hogy felugrom hozzá ezzel a tortával. 
Hát, jól meg is lepődtem! Épp welness-hétvégén égették magukat a kora őszi napon férjével, többszáz km-re tőlem, de megnyugtatásomra szolgált, hogy másnapra jelezte hazatérésüket. Nem is említettem neki  ekkor a meglepit (bár, ahogy ismerem biztos sejtett valamit) :-) Abban maradtunk, hogy jelzi, ha tényleg megérkeztek.

2.) Másik szálon is fut a történet: Barátnőm (ők nem ismerik egymást) régebben jelezte, hogy kis unokahúgának szeretne majd egy katicás tortát.

3.) Hozzátartozik - sőt egyenesen minden galiba okozója - hogy a telefonom kijelzője enyhén(?) sérült, és csak pár betűt tudok üzenetenként elolvasni. Írni meg csak teljességgel "vakon" sikerül. (sikerült???)

Fő történet: kaptam Marikától egy üzenettöredéket, hogy "itxhon xxgyok", erre fel a továbbiakban már csak a barátnőmnek válaszolgattam, hogy "fél óra múlva ott vagyok". 
Új üzi barátnőtől: 1x szelxtes katixxás tortxx xxxretnék.
Ejnye, de vicces ez a Marika - gondoltam magamban - máris sejt valamit, és humorosra veszi a figurát ezzel a rendeléssel, mert úgyis tudja, hogy viszek Neki valamit, és az a valami biztosan nem katica!
Viccre viccel válaszoltam egy korlátolt betűkarakterű üzenetben: "már késő, virágot kapsz!" (nem akartam még mindig elárulni magam, a virág meg részben igaz is volt).
Választ nem kaptam... 
Hmmm: megsértődhetett szegény?!

Marikához érve: remélem a Katica helyett ezt is elfogadod?!
Marika: ????

Hazatérve azonnal hívtam barátnőm (akkor már derengett nálam valamiféle sejtelem körülöttem a Katicára gondolván, meg azért is mert Marikával tisztáztuk, hogy nincs szó semmiféle bogárról), hogy általában érti a vicceimet,  enyhén rusztikus (vagy néha feketébe hajló) humoromat, de ez mi a fene volt? 

Gondolhatjátok, tettem róla, hogy senki ne értsen semmit!  Leginkább magamat beleértve...nnaa, de ez hozzám tartozik. Én már nem lepődöm meg rajta túlságosan, és lassan már Ti sem, Kedves Olvasóim!

(Ekrü-fehér virágos minitorta)

Boldog névnapot, Marika!
;-)

14 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik! Hát igen, ekrü! :)))
    Igazán szépek lettek a virágok, a sztori is cuki, engem nem fárasztanak az ilyen történetek! :)))

    VálaszTörlés
  2. Szerintem gyönyörű színei lettek a tortának.
    A bakiféléken pedig nagyon jót mulattam :)))

    VálaszTörlés
  3. Szép nagyon! Szóval erről az AD masszáról írtál... hm... megfontolandó :) Egyébként én is most szereztem be lüszterport, már meg is van, hogy milyen tortához :)

    VálaszTörlés
  4. Nekem is nagyon tetszik, egyszerű és elegáns. Gyönyörű színek...

    VálaszTörlés
  5. nagyon jó lett ez a katicás torta! :)))

    a virágaid szebbek sokkal! látom, használod a kiszúró készletet. :)

    a telefonod pedig cseréld le, különben kénytelen leszek keresni neked itthon egyet! :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szép harmónikus torta!! És nagyon tetszik a színe és hát a rózsáid meg pláne....

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm Gabi és Desszertke, és örülök, hogy tetszett a történet is (tetszett barátnémnak is)!

    Tejszínhab: igen, csekkold a receptjét az AD-masszának, azt hiszem a lüszteredet abba is belekeverheted (? ez nem bizti! ) Tégy próbát egy kis darabkán, és számolj be róla.

    Katuci és Szilvi: köszik, ezeket az árnyalatokat szeretem (meg a barnásakat)!

    Krisssz: a rózsa nem kiszúrós példány! azzal is csináltam egyet, de a gyerekem is különbet gyártott volna, olyanra sikeredett. Azt a Te módszered által gyártottam le, vagyis szabad kézzel. A többi virág pedig "gyári sablon". (Igaz, már olyanokat is csináltam sablon nélkül, és talán azok is jobbak is lettek, mint ezek.
    Itt vannak:
    http://izek-tortak-allatfajtak.blogspot.com/2011/05/truffelkremes-szuletesnapi-torta.html?utm_source=BP_recent
    Itt egyenlőre felkiáltójelek vannak a képek helyett, de keresem a hibát!

    A Katicás torta pedig ezután jön, de nem szeretem előre beharangozni, hátha mégsem sikerül...

    Még mindig Kriszti: emlékszel? egyszer veled kapcsolatban is volt hasonló sztorim ugyanez telefonom miatt. Kaptam egy téves hívást egy úriembertől, és ezzel is felejtettem a dolgot, csak a számát nem töröltem ki. Pár nap múlva írtam neki egy üzit (azt hittem Neked írom), hogy nemsokára ott vagyok a kiszúró készletért. Naaah, ő sem válaszolt rögtön, csak másnap hívott fel, hogy kerestem. Én meg kapásból letagadtam: Éééén, ééén nem! Azt sem tudom kicsoda maga!

    Hát vannak ilyenek, meg is nézem gyorsan a neten hol árulnak külön kijelzőt a telefonomhoz!

    VálaszTörlés
  8. Szerintem Te is ügyes torta készítő vagy! Gyönyörű lett!

    VálaszTörlés
  9. Gyönyörű lett!!! Jó kis történet! :)))

    VálaszTörlés
  10. Gyönyörűséges! Le a kalappal.:)))

    VálaszTörlés
  11. Márti, Csilla, Petra, Anikó! Nektek is nagyon köszönöm!

    VálaszTörlés
  12. ilyet rendelésre nem lehetne?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves "Névtelen"!
      Ha rokonom vagy, vagy esetleg közeli barátom, akkor igen!
      Egyéb esetben nem, mivel ez nálam hobbi!
      Azért köszönöm, megtisztelő! :-)

      Törlés

published Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...